Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του φρούτου είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο. Είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία που καταπολεμούν την κούραση και ανακουφίζουν από τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς, καθώς επίσης σε φυτικές ίνες & οργανικά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος. Η μελατονίνη που επίσης περιέχουν έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 50 Τόνους
ΠΕΡΙΟΧΗ: Κάμπος Ημαθίας, Μαρίνα
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ: 01 Μαΐου – 20 Ιουνίου
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:
Χαρτοκιβώτιο 2,5 kg
Χαρτοκιβώτιο 5 kg
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς που χωρίζονται σε 2 µεγάλες κατηγορίες, αυτές που έχουν απαλή σάρκα και αυτές που έχουν τραγανή.
Ποικιλία πολύ παραγωγική με σκούρο κόκκινο καρπό άριστης ποιότητας.
Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/6 – 20/6.
Δέντρο μεγάλου μεγέθους και ζωηρής βλάστησης. Τραγανή ποικιλία, μέσης εποχής ωρίμανσης με κόκκινο χρώμα καρπού.
Ημερομηνία ωρίμανσης: 25/5 – 10/6.
Ποικιλία με ζωηρή βλάστηση. Καρπός κόκκινου χρώματος, τραγανός και με πολύ μεγάλο μέγεθος.
Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/6 – 25/6.
ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Υποσχόμενες, μεγαλόκαρπες, γευστικές και πολλές από αυτές αυτογόνιμες ποικιλίες, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική φυτεύσεων, όπως η EARLY LORY (EΡΛΥ ΛΟΡΥ), REGINA (ΡΕΓΚΙΝΑ), Σαμίτ Μ14 κ.α.
Myron Fruits τα Καλύτερα Ελληνικά Φρούτα