ΚΕΡΑΣΙΑ

 

<-Δαμάσκηνα                                                                                                                               Κορόμηλα->

Κεράσια:

Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του φρούτου είναι η  υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο. Είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία που καταπολεμούν την κούραση και ανακουφίζουν από τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς, καθώς επίσης σε φυτικές ίνες & οργανικά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος. Η μελατονίνη που επίσης περιέχουν έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 50 Τόνους

ΠΕΡΙΟΧΗ: Κάμπος Ημαθίας, Μαρίνα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ:  01 Μαΐου –  20 Ιουνίου

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:

Χαρτοκιβώτιο  2,5 kg

Χαρτοκιβώτιο  5 kg

 

 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ:

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς που χωρίζονται σε 2 µεγάλες κατηγορίες, αυτές που έχουν απαλή σάρκα και αυτές που έχουν τραγανή.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

Ποικιλία πολύ παραγωγική με σκούρο κόκκινο καρπό άριστης ποιότητας.

Ημερομηνία ωρίμανσης: 5/6 – 20/6.

 

ΤΟΥΡΚΙΚΑ:

Δέντρο μεγάλου μεγέθους και ζωηρής βλάστησης. Τραγανή ποικιλία, μέσης εποχής ωρίμανσης με κόκκινο χρώμα καρπού.

Ημερομηνία ωρίμανσης: 25/5 – 10/6.

 

FERROVIA (Φεροβία):

Ποικιλία με ζωηρή βλάστηση. Καρπός κόκκινου χρώματος, τραγανός και με πολύ μεγάλο μέγεθος.

Ημερομηνία ωρίμανσης: 10/6 – 25/6.

 

ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Υποσχόμενες, μεγαλόκαρπες, γευστικές και πολλές από αυτές αυτογόνιμες ποικιλίες, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική φυτεύσεων, όπως η EARLY LORY (EΡΛΥ ΛΟΡΥ), REGINA  (ΡΕΓΚΙΝΑ),  Σαμίτ Μ14 κ.α.

 

Myron Fruits τα Καλύτερα Ελληνικά Φρούτα

<-Δαμάσκηνα                                                                                                                               Κορόμηλα->